Hoe het begon

Burra Burra is ontstaan is uit de passie van oprichtster Ilana Netiv voor handwerk en mooie materialen, gecombineerd met een grote liefde voor het land Portugal. Oude ambachten worden daar nog beoefend volgens eeuwenoude tradities. Het is belangrijk die kennis te behouden, voordat die verloren gaat in de drang naar "vooruitgang".

Portugal heeft een eeuwenlange traditie als wolproducent en verwerker. Logisch dus dat veel van de artikelen die we brengen van wol gemaakt zijn. Interesse in het Portugese paard, de Lusitano, heeft Ilana in contact gebracht met de tradities die daarmee samenhangen en met ware kunstenaars in leer. En wie houdt daar nu niet van: die geur, dat gevoel van een mooi stuk leer, wat op respectvolle wijze verwerkt is in iets moois van blijvende waarde!

Het was meteen duidelijk dat het niet de op toerisme gerichte artikelen moesten zijn die we zouden gaan verkopen, maar originele ontwerpen die de kwaliteit van de materialen en de makers tot hun recht laten komen. Stijlvolle klassiekers, gebaseerd op mooie herinneringen, die de sfeer van behaaglijkheid en het goede leven oproepen.

In september 2013 ging Burra Burra officieel van start. De collectie ontwikkelt zich op natuurlijke wijze. Steeds zullen er nieuwe items bij komen en soms zullen er dingen niet meer gemaakt worden. Tijdloos en kwaliteit blijft het motto voor alle ontwerpen die in de collectie opgenomen worden.

Zonder de makers zou Burra Burra niet bestaan. Dank daarom aan Joao, Silvia, Jose, Henriqueta, Rosario, Luisa, Vera, Vilma en Gina voor hun bijdragen en engelengeduld.

We hopen u nog vaak op de site, of anders op een van de evenementen waar we staan, te mogen ontmoeten.

 

 

 

 

Kvk 34127289      

BTW NL808586853B02