Burra, onze ezel

In AEPGA hebben we een organisatie gevonden die in zekere zin symbool staat voor Burra Burra.

Burra betekent in het (laat)Latijn plukje wol, maar in het Portugees ezelin.

AEGPA beschermt in het dunbevolkte agrarische noorden van Portugal de ezel. De plaatselijke Burro Mirandesa in het bijzonder, en de daarmee samenhangende traditionele leefwijze, waarin de ezel nog een belangrijke rol speelt in het vervoer en het bewerken van het land.

 

Via educatieve programma's zorgen ze ervoor dat de ezels van dit ras, dat nu niet meer met uitsterven bedreigd wordt ook in de armste gehuchten goed verzorgd worden. De ezel wordt niet meer gezien als een overblijfsel uit oude tijden, maar een financieel en ecologisch, praktische goede optie.

Als bedrijf hebben we via een adoptieprogramma (mede)zorg op ons genomen voor een van de ezelinnen uit het educatieprogramma: Gaivota. Een inmiddels 4-jarige dame die haar dagen vult met het zoeken naar antwoord op de vraag: waar is het lekkerste gras?

Op deze pagina zullen we u af en toe op de hoogte houden van haar wel en wee, en wat AEPGA organiseert. U kunt natuurlijk ook zelf een kijkje op hun site nemen. Wees gewaarschuwd: u wordt verliefd....

Met Gaivota gaat het goed. Dit is de laatste update over 2016: ze blijft expert in het uitkiezen van de beste grashapjes, en heeft een mooi veulen gekregen: Malmequer

 

 www.aepga.pt

 

                                                                          fotografie: Claudia Costa

 

30 oktober 2014:

De tijd vliegt. Hoe toepasselijk voor ons ezeltje Gaivota (meeuw)...We hebben haar alweer bijna een jaar geleden geadopteerd!

Nu zijn we met AEGPA bezig met een heel leuk projectje voor hier in Nederland. Watch this space!

 

20 november 2014:

We brengen in samenwerking met AEGPA een Kerstkaart uit. Natuurlijk met een mooi ontwerp van hun vormgever Goncalo Mota, en een belangrijke plek voor de ezel! Vanaf 26 november zijn ze verkrijgbaar: 5 euro per pakje van 5 (met enveloppen)