Oogsttijd September 21 2015

De zomer komt nu echt tot een einde, en de eerste mooie najaarsdagen kondigen zich aan. 

Het licht wordt anders, de kleuren in de natuur beginnen te veranderen en je krijgt stiekum zin in het dragen van truien en shawls een stevige soep bij het haardvuur...of lekker met een boek en wollen deken op de bank. De herfst heeft ook zo zijn voordelen. 

 

September en oktober zijn ook oogstmaanden. Niet in de laatste plaats van druiven voor heerlijke wijnen, waarvan ikzelf de rode variant toch echt beter vind smaken op wat koudere dagen. Ook wat wijn betreft is Portugal een ware schatkamer. Er wordt al sinds de Phoenisiers er kwamen wijn verbouwd, en het is - klein als het is - het land met de meeste wijnproducerende druivensoorten ter wereld. Pas de laatste jaren wordt erkend hoe belangrijk dat is en hoe waardevol voor het maken van unieke blends.

Ook hier zijn er net op tijd mensen gaan staan voor het behoud van tradities en de producten die daarbij horen. Een langere, moeilijker weg, die veel kennis en kunde vereist, maar prachtige resultaten oplevert die door de wereld gezien en geproefd mogen worden. 

En wat oogsten betreft...wordt vervolgd